A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Részletek

Hogyan szüntessük meg a kellemetlen szagokat a wc-ben?

2023. 10. 27. 12:58:10
Mindannyian találkozhattunk már a jellegzetes kellemetlen szagokkal egy mosdóhelyiségbe lépve. Szerencsére több hatékony módszer is létezik az ilyen problémák kezelésére. Az alábbi cikkben megosztunk néhány hasznos tippet és terméket, amelyek segíthetnek a frissesség fenntartásában a mosdó helyiségek használata során.

Alapos takarítás és a kellemetlen szagokat okozó baktériumok eltávolítása

A mosdóhelyiségekben gyakorta jelentkező kellemetlen szagokat általában a wc csészére illetve a környező felületekre rakódott vizelet okozza. A bomlás során például ammónia és hidrogén-szulfid szabadul fel, amelyek rendkívül kellemetlen szagokat produkálnak. Egy alapos, minden zugra kiterjedő fertőtlenítés segít elpusztítani a bomlás során elszaporodott baktériumokat és velük együtt a kellemetlen szagoknak is búcsút inthetünk.

Hatékony megoldás a hypo granulátum használata, melyből akár több liter hagyományos hypo oldatot tudunk készíteni, így a mosdóhelyiségek effektív tisztításával együtt a pénztárcánknak is jót teszünk.

A hypo-t tartalmazó tisztítószer használata során elengedhetetlen a nitril gumikesztyű használata, amely megvédi a kezünket a vegyszertől.

Emellett fontos, hogy takarítás során folyamatosan szellőztessünk a helyiségben és semmiképp se használjunk egyszerre több vegyszert is a wc csésze és a mosdókagylók takarítása során, mert ezzel azt kockáztatnánk, hogy egészségre veszélyes vegyületek keletkeznek.

A hypo granulátumból készített folyékony hypo jól oldja a szennyeződéseket és képes eltávolítani a kifejezetten makacs húgykövet is, amely a legtöbb esetben a fő okozója a kellemetlen, mindig visszatérő szagoknak.

Megfelelő tisztító eszközök használata a különböző felületeken

A csaptelepek, mosdókagyló, egyéb berendezések és a csempe tisztítására használjunk Vileda többfunkciós törlőkendőket, amelyek hatékonyan távolítják el az esetlegesen odaszáradt makacs szennyeződéseket is, színkódolásuk alapján könnyedén megkülönböztethetjük, hogy mely területeken használtuk ezeket korábban. Így rendszeresíthetünk egy kendőt külön a csaptelepekre, egyéb felületekre, vagy akár helyiségekre is.

A wc csésze és wc ülőkék áttörlésére ugyanakkor érdemes egyszer használatos eszközöket bevetni, mint például az ipari papírtörlők, amelyek sokkal erősebbek és formatartóbbak, így könnyedén áttörölhetőek a felületek a papír szakadása nélkül.

Illatosítás két takarítás között

Természetesen a rendszeres tisztítás elengedhetetlen, két takarítás között azonban sokat javít a mosdó használat élményén, ha a helyiségbe belépve kellemes illat fogad minket.

Egy egyszerű légfrissítő pálca, időzíthető légfrissítő vagy egy piszoár illatosító rács ezt az igényt könnyedén teljesíti majd.

Ezek az egyszerű tippek és termékek segíthetnek megszüntetni a kellemetlen szagokat a wc használata során. A megfelelő eszközök használata és a higiéniai termékek rendszeres cseréje garantálja, hogy a mosdó helyiség mindig kellemes illatú és szagtalan legyen.